Fem lån uten sikkerhet med lang nedbetalingstid

Nedbetaling av lån er en utfordring for mange nordmenn, selv om det generelle rentenivået i Norge aldri har vært lavere. Men med både avdrag og renter som skal betales hver eneste måned, så kan det blir for mye for enkelte. Dette kan dog komme av at man har valgt for kort nedbetalingstid, slik at de månedlige avdragene blir større enn hva som er nødvendig. Her skal vi se nærmere på fem lån uten sikkerhet der nedbetalingstiden er lang.

Hvor lang nedbetalingstid kan man ha?

Den lengste nedbetalingstiden som er mulig ved lån av penger uten sikkerhet er inntil 15 år. Dog anbefaler vi sjeldent at man velger såpass mange år, med mindre man skal lånemakstaket på 500 000 kroner. Dette fordi at den totale lånekostnaden blir dyrere (i form av renter og gebyrer) jo lengre tid du bruker på å betale ned lånet. Følgelig bør du finne en balanse som passer deg bra, med lang nok nedbetalingstid til at du kan betale avdragene, men samtidig ikke for lang slik at lånet blir et evighetsprosjekt.

Komplett Bank

Først ut i denne oversikten er den innovative banken Komplett Bank, som helt klart fortjener topplassering takket være sin nedbetalingstid. I utgangspunktet når man søker lån her så velger man en ønsket nedbetalingstid, slik at man får en estimert kostnad og et forslag til månedlige avdrag. Men den store fordelen med Komplett Bank er at man har såkalt fleksibel nedbetaling, som i praksis betyr at du kan betale ned lånet akkurat hva du vil. Du bestemmer størrelsen på avdragene hver måned, og kan la være å betale avdrag akkurat når du vil. Det er helt unikt i bransjen, og byr altså på akkurat så lang nedbetalingstid som du selv måtte ønske!

For øvrig så tilbyr Komplett Bank forbrukslån til konkurransedyktige priser. En annen fordel med lånet er at alle summer under 50 000 kroner utbetales samme dag som du søker, forutsatt at du signerer søknaden med BankID. På denne måten er kanskje Komplett Bank forbrukslån landets mest fleksible og innovative forbrukslån.

Bank Norwegian

En annen innovativ Bank er Bank Norwegian, som er et datterselskap av det verdenskjente flyselskapet Norwegian. Her kan man strekke seg til inntil 15 års nedbetaling, noe som også byr på en romslig og fleksibel nedbetaling. Effektiv rente ligger i snitt på 17,80%, så det behøver heller ikke koste alt for mye hvis man skal søke om Norwegian-lånet. En fordel med dette lånet er at man kan velge nedbetalingstid som er ganske lang selv om man låner små summer. Da vil de månedlige avdragene bli mer eller mindre svært små, slik at du kan låne til reise eller oppussing uten å bli ruinert i etterkant.

Også verdt å nevne om Norwegian-lånet, er at hele søkeprosessen foregår online. Det betyr rask behandling, umiddelbart svar på søknaden og nesten like kjapp utbetaling av lånet. I tillegg er lånet uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å eie egen bolig eller fast eiendom for å søke om dette lånet.

OPP Finans

OPP Finans er en tjeneste fra Gjensidige, der man kan søke om å låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet. Det betyr at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil, og banken kommer ikke til å spørre deg hva du skal med lånet. Det er heller ikke nødvendig å la bankene ta pant i eiendommen din, derav «uten sikkerhet». For øvrig kan vi nevne at gjennomsnittlig effektiv rente på forbrukslånet OPP Finans ligger på 18,35%, som er noe høyt, men med god økonomi og inntekt på hjemmebane så kan man ende opp med en nominell rente så lav som 7.5% (laveste effektive rente er 7,98%). Sistnevnte prosent inneholder alle gebyrer og rentekostnader forbundet med lånet.

Når det kommer til nedbetalingstiden hos OPP Finans, så er den ganske lang også her. Du kan velge inntil 15 års nedbetalingstid, men vi anbefaler naturligvis ikke så mye. Nedbetalingstiden må nødvendigvis samsvare med beløpet du låner, men dette er en smal sak å finne ut av gjennom kalkulatoren som ligger på nettsidene til selskapet.

yA Bank

yA Bank vil ikke være noe dårligere enn de tre overnevnte, og tilbyr like gjerne 15 års nedbetaling til sine kunder. Som om ikke dette var nok, så får du i tillegg 3 års avdragsfrihet dersom ønskelig. Det betyr at de månedlige avdragene blir svært små, ettersom du kan ha lang nedbetalingstid på selv de mindre summene. For deg som trenger et lån, men som ikke har muligheten til å betale store månedssummer på kort tid for å betale ned lånet, så er følgelig yA Bank sin ordning midt i blinken. Du er heller ikke nødt til å velge tre år med avdragsfrihet – du kan velge mellom et intervall på et halvt år og opp mot tre år, alt etter hva som måtte passe deg best.

Annet som er verdt å nevne om yA Bank sitt forbrukslån, er en lånesum på inntil 500 000 kroner (minst 25 000 kroner) og en effektiv rente som i snitt ligger på 16.7%. Det er slettes ikke dårlig, det.

Santander forbrukslån

Santander er en internasjonal storbank som også har mange kunder i Norge, og da skulle det bare mangle at man også her fikk en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette gjelder dog kun for lån på over 150 000 kroner – for summer mindre enn dette så er grensen 12 år. En ny grense går ved lån på inntil 65 000 kroner, der man har 10 års nedbetaling på summer mindre enn dette. Denne tilpasningen er altså helt grei, ettersom de fleste neppe vil ønske å bruke lengre tid enn som så på et lån av såpass liten størrelse.

Effektiv rente på forbrukslån fra Santander ligger i snitt på 16,7%. Det er absolutt ikke dårlig, men en aldri så liten ulempe (om vi kan kalle det det) er at man må være minst 25 år gammel for å søke om dette lånet. Det utelukker en hel del søkere, men for de som er gammel nok så er dette helt klart et bra valg.